Lajme

Disa po bëhen milionerë! Djathi i gomarices shitet me çmim prej 1000 Euro, ja arsyeja pse eshte kaq i shtrenjte…

 

A keni provuar ndonjëherë djathë gomarice? Me siguri që jo! Një djathë i tillë ekziston krahas djathit të lopëve, deleve dhe dhive, por çmimi është pak i kripur, apo për milionerët, siç shkruajnë mediat britanike.

Është djathi më i shtrenjtë në botë dhe në kushtet e Shqipërisë për të blerë 1 kg djathtë gomari do të duhen të paktën tri rroga mesatare.

Çmimi i djathit i bërë nga qumështi i gomarices kushton hiç më pak se 880 paund, mbi 800 euro. Por, se si dhe pse është kaq e shtrenjtë? Për të bërë 1 kg djathë gomari duhen 25 litra qumësht, i cili mund të kushtojë deri në 40 paund një litër.

Sigurisht nuk duhet kaq shumë qumësht lope, deleje apo dhie për të prodhuar një 1 kg djathë.

Arsyeja është e thjeshtë, qumështi i gomarices nuk ka kafeinë të mjaftueshme që e bën qumështin plotësisht të trashë, megjithatë vlerat ushqyese të tij janë mjaft të mëdha. Videoja nga prodhimi i djathit të gomarices në një rezervat natyror të gomerëve në Serbi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button