Lajme

Fenomen shume i rrallë! Myslimanët do festojnë 2 muaj Ramazan brenda këtij viti…

Në vitin 2030 myslimanët do të festojnë muajin e shenjtë të Ramazanit dy herë në një vit. Fillimisht në janar dhe pastaj përsëri në fund të dhjetorit.

Ky fenomen i pazakontë pritet të ndodhë për shkak të mospërputhjes së datave të dy kalendarëve, gjë që ndikon në orarin e agjërimit mysliman.

Koha e Ramazanit bazohet në kalendarin hënor islamik Hixhri, kalendari Gregorian, i cili shënon rrotullimin e Tokës rreth diellit, përdoret në jetën e përditshme. Prandaj, rreth çdo 30 vjet, dy muaj Ramazani ndodhin në një vit Gregorian.

Hera e fundit e këtij fenomeni ka ndodhur në vitin 1997, i ardhshmi është në vitin 2030, e më pas pritet në vitin 2063.

Related Articles

Back to top button