Lajme

Inna Sovsun, gruaja që mund të hedhë në erë negociatat me Putinin…

Inna Sovsun, deputetja e parlamentit ukrainas për partinë opozitare Holos (Zëri), nuk i beson asnjë fjale të Vladimir Putinit. “Asnjë njeri në botë në këtë moment nuk i beson fjalës së Putinit.

Sa i përket negociatave, ajo që na ofrohet është një kompromis, jo një paqe e drejtë.

Ne duam që drejtësia të vendoset për krimet ruse dhe për fat të keq ajo që po na ofrohet është ngrirja e konfliktit që mund të çojë në një “luftë tjetër”, në një vit, dy ose shtatë”, tha ajo.

Me pak fjalë, një mënyrë si çdo tjetër për të thënë se ukrainasit nuk kanë ndërmend të heqin dorë nga ripërcaktimi i territoreve siç do të donte Putini. Rusët dhe ukrainasit do të ulen sërish në tryezën e bisedimeve. Raundi i ri për t’i dhënë fund luftës ende nuk ka filluar dhe shumë tashmë besojnë se do të përfundojë në ngërç.

Nga ana tjetër, njëri nga të dy, qoftë Vladimir Putin apo Volodymyr Zelensky, do të duhet të dorëzohet në diçka.

“Nëse pozicioni zyrtar i Zelensky është që të dëshirojë të negociojë dhe të negociojë për të arritur fundin e luftës sa më shpejt të jetë e mundur, ose të paktën një armëpushim, pas presidentit ukrainas ka shumë zëra kundër arritjes së marrëveshjes.

Gjithashtu, deputeti i Adnkronos shprehet kundër marrëveshjes: ” Kush është i gatshëm të lërë një pjesë të vendit të tij ? Parimi i sovranitetit të një shteti mbi të cilin bazohet e gjithë infrastruktura e marrëdhënieve ndërkombëtare”. Dhe së fundi, duke pranuar atë që dukej vetëm si një dyshim, domethënë se negociatat janë në det:

“Parimi themelor i përfundimit të një marrëveshjeje është se duhet t’i besosh personit me të cilin po e bën atë. Dhe nuk mendoj se ka një person i vetëm, për botën që mund të thotë se mund t’i besojë fjalës së Putinit”, tha ai.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button