Lajme

Mbretëresha Elizabeth flet për herë të parë për pervojen e saj me Covid-19: “Shume e lodhur dhe e rraskapitur”

 

Mbretëresha Elizabeth për herë të parë ka folur për përvojën e saj me Covid-19, duke thënë se e ka lënë atë shumë të lodhur dhe të rraskapitur. Mbretëresha mori pjesë në hapjen zyrtare të një njësie të re spitalore që mban emrin e saj!

Ajo foli me stafin dhe pacientët në Njësinë e Mbretëreshës Elizabeth të Spitalit Mbretëror të Londrës, i cili u ndërtua në vetëm pesë javë në përgjigje të epidemisë Covid-19.

Monarkia dëgjoi nga Asef Hussain dhe gruaja e tij Shamina se si ai ishte ende duke u shëruar nga virusi që fatkeqësisht i mori babanë dhe vëllain e tij dhe deri vonë e la në një karrige me rrota. Mbretëresha e pyeti: ” A je më mirë tani? Më vjen mirë që po përmirësohesh. Kjo ju lë shumë të lodhur dhe të rraskapitur, apo jo? ” Kjo pandemi e tmerrshme .” Duke iu drejtuar Shaminës, Mbretëresha Elizabeth e pyeti: ” Pra nuk ju lejuan ta shihnit, por a mund të flisnit me të? ». Asaj iu tha se Asef ishte në gjendje të fliste me të dashurit e tij përmes video-telefonatës dhe se në një rast, familja e tij organizoi një seancë lutjeje virtuale ku morën pjesë rreth 500 njerëz nga e gjithë bota.

Në fillim të telefonatës, mbretëresha, e cila është shenjtja mbrojtëse e Spitalit Mbretëror të Londrës, qeshi ndërsa Sir Kenneth Olisa, Lordi Lejtnant i Londrës së Madhe, i tha asaj: ” Mirë se erdhe”

“Ishte shumë bukur të isha me ju dhe gjithashtu të dëgjoja se çfarë ndodhi dhe sa mirë u arrit. “Faleminderit shumë të gjithëve”, ia ktheu mbretëresha Elizabeth.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button