Stil dhe Jete

Mjeti natyror i zbardhjes së dhëmbëve me tre përbërës në kushte shtëpie…

 

Dëshironi të tregoni dhëmbët tuaj të bardhë me një buzëqeshje shkëlqyese dhe të sigurt?

Një profesionist shëndetësor i TikTok ka shpërndarë një teknikë të lehtë me tre përbërës që mund t’ju ndihmojë të zbardhni dhëmbët tuaj pa dëmtuar kimikatet dhe pa shpenzuar para për zbardhjen e tyre

Ja çfarë duhet të dini për teknikën me tre përbërës, si funksionon dhe gjithashtu cilat mjete për zbardhjen e dhëmbëve është më mirë të shmangni:

Cili është mjeti natyror i zbardhjes së dhëmbëve me tre përbërës?

TikToker Armen Adamjan shpjegoi se ju mund t’i zbardhni dhëmbët duke përdorur vetëm tre përbërës: kivi, kastravec dhe sodë buke.

Ai tha: “Kivi është i mbushur me kalcium dhe kastravecat heqin qafe çdo bakter të keq që grumbullohet në gojën tuaj, e cila nga ana tjetër ju jep dhëmbë më të bardhë”.

“Merrni një tas, shtoni pak kivi dhe pak kastravec. Grijini mirë, dhe më pas hidhini sodë buke.’’

Dentisti Dr Field tha: “Duhet të jeni të kujdesshëm që të mos e përdorni shumë shpesh pasi mund të shkaktojë gërryerjen e smaltit të dhëmbit tuaj”.

Kjo për shkak se soda e bukës është gërryese, ndërsa kivi dhe kastraveci kanë acide, të cilat nëse përdoren shumë shpesh mund të shkaktojnë dëme.

Eksperti sugjeron që përzierjen ta përdorim një herë në ditë, deri në dhjetë ditë rresht dhe më pas ta përdorim një ose dy herë në muaj për mirëmbajtje.

Related Articles

Back to top button