Lajme

Lufta në Ukrainë/ Italia nuk ka pranuar ta quaj gjenocid atë që po ndodh në Ukrainë.

 

Italia nuk ka pranuar ta quaj gjenocid atë që po ndodh në Ukrainë. Sipas ministrit të Jashtëm italian Luigi di Maio nuk kanë prova të mjaftueshme për të quajtur sulmet në Ukrainë nga Rusia, gjenocid.

Ansa.it shkruan se di Maio ka shtuar se i kanë kërkuar Gjykatës Ndërkombëtare prova për të vërtetuar nëse në Ukrainë po ndodh gjenocid.

“Italia nuk ka elementë për të verifikuar nëse një gjenocid po ndodh në Ukrainë, por mizoritë janë nën sytë tanë, si fëmijët e vrarë dhe civilët e vrarë. Ne i kemi kërkuar Gjykatës Ndërkombëtare. Ne presim një intensifikim të konfliktit në lindje të Ukrainës”, tha di Maio.

Ai gjithashtu shtoi se përshkallëzimi i luftës duhet të ndalet dhe që rifillohet procesi i dialogut mes dy vendeve. Di Maio ka theksuar se Zelensky e ka bërë pjesën e tij dhe se tani është Putin që duhet të flasë për të vazhduar dialogu mes vendeve.

“Ne duhet të ndalojmë përshkallëzimin të ndalojmë luftën në Ukrainë. Duhet të rifillojmë procesin e dialogut midis Ukrainës dhe Rusisë. Zelensky ka bërë disa hapje të rëndësishme, tani është Putini ai që duhet të flasë.

Duhet të ndërtojmë korridore humanitare. Sa më shumë të rriten bisedimet, aq më shumë korridoret. Unë e kuptoj që Putini nuk po jep shenja paqeje kur thotë se duhet të përfundojnë operacionet. Për këtë duhet të vazhdojmë me sanksionet.

Nëse kushton ushqimi më shumë sot në Itali sepse anijet ukrainase nuk largohen më me furnizime. Për sasinë e gazit që vjen nga Rusia nuk duhet të shikojmë nga e nesërmja, por nga dimri.

Tani për tani Bashkimi Evropian nuk mund t’i nënshtrohet shantazhit të rublave. Falë edhe Eni ne po diversifikojmë burimet tona. Dhe kur ne diversifikimi është sepse gazi do të mbërrijë dhe do të emetohet nga disa burime në kushtet e logjikës së tregut. Ka marrëveshje mes vendeve dhe marrëveshje që bëhen ndërmjet kompanive.

Shpresojmë që të paktën Pashkët Ortodokse, e cila bie një javë pas tonës, do të jetë një mundësi për të bindur rusët për një armëpushim.

Ne po punojmë për këtë sepse është e vetmja mënyrë për të evakuuar nga lindja e Ukrainës – ku janë sulmet. intensifikimi – civilët, zbrazja e jetimoreve, largimi i fëmijëve, larg bombave ruse,” tha ai.

Related Articles

Back to top button